- 13 aprila, 2020
- by Zvonka Pupaher
- 1 Like
- 0 / 5
- Difficulty: Hard
-
Čas priprave120 minut
-
Čas kuhanja60 minut
-
Čas serviranja10
-
Pogled1.583
Okusna potica z makom iz pirine moke
Ingredients
Directions
Pirina potica z makovim nadevom
- pripravimo kvas , sladkor in nekaj toplega mleka... premešano in pustimo približno 10 minut vzhajati
- moko presejemo v posodo, ločimo beljake in rumenjake ( beljake porabimo za nadev ), v tri rumenjake naribamo limonino lupino, dodamo tri žlice kokosovega sladkorja, sol in tri žlice stopljenega masla, dve žlici ruma in 1 dl mleka
- vse skupaj s kvasom vmešamo k moki in gnetemo tako dolgo, da je testo voljno in gladko; po potrebi dodamo še mleko oz. moko, ko je testo pripravljeno ga pomokamo in damo vzhajati eno uro na toplo in ga pokrijemo
- dokler nam testo vzhaja si pripravimo makov nadev in sicer tako, da mak prepražimo na 3 dl mleka, ki mu dodamo 50 g masla
- mak pustimo, da se malo ohladi nato mu dodamo 2 rumenjaka, 50-100 g kokosovega sladkorja, limonino lupino, 2 žlici ruma, vanili sladkor, cimet in sneg iz 2 beljakov , maso narahlo premešamo in pustimo na sobni temperaturi
- ko imamo testo dovolj vzhajano ga položimo na mizo ali delovno površino, ga pomokamo in pazimo, da ga enakomerno razvaljamo
- na testo damo makov nadev in ga lepo enakomerno razmažemo po vsem testu do robov, ko smo lepo namazali začnemo zvijati čim bolj tesno z rokami ,ga malo stiskamo in enakomerno zvijemo
- potico damo v namaščen pekač jo prepikamo in pustimo vzhajati še nekje tričetrt ure
- pečico segrejemo na 175 stopinj, ko je dovolj segreta potico pečemo eno uro, nato jo vzamemo iz pečice jo zavijemo v prt ali krpo ter pustimo, da se ohladi
MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI
PIRINA POTICA Z MAKOM
Ingredients
Follow The Directions
Pirina potica z makovim nadevom
- pripravimo kvas , sladkor in nekaj toplega mleka... premešano in pustimo približno 10 minut vzhajati
- moko presejemo v posodo, ločimo beljake in rumenjake ( beljake porabimo za nadev ), v tri rumenjake naribamo limonino lupino, dodamo tri žlice kokosovega sladkorja, sol in tri žlice stopljenega masla, dve žlici ruma in 1 dl mleka
- vse skupaj s kvasom vmešamo k moki in gnetemo tako dolgo, da je testo voljno in gladko; po potrebi dodamo še mleko oz. moko, ko je testo pripravljeno ga pomokamo in damo vzhajati eno uro na toplo in ga pokrijemo
- dokler nam testo vzhaja si pripravimo makov nadev in sicer tako, da mak prepražimo na 3 dl mleka, ki mu dodamo 50 g masla
- mak pustimo, da se malo ohladi nato mu dodamo 2 rumenjaka, 50-100 g kokosovega sladkorja, limonino lupino, 2 žlici ruma, vanili sladkor, cimet in sneg iz 2 beljakov , maso narahlo premešamo in pustimo na sobni temperaturi
- ko imamo testo dovolj vzhajano ga položimo na mizo ali delovno površino, ga pomokamo in pazimo, da ga enakomerno razvaljamo
- na testo damo makov nadev in ga lepo enakomerno razmažemo po vsem testu do robov, ko smo lepo namazali začnemo zvijati čim bolj tesno z rokami ,ga malo stiskamo in enakomerno zvijemo
- potico damo v namaščen pekač jo prepikamo in pustimo vzhajati še nekje tričetrt ure
- pečico segrejemo na 175 stopinj, ko je dovolj segreta potico pečemo eno uro, nato jo vzamemo iz pečice jo zavijemo v prt ali krpo ter pustimo, da se ohladi
Napišite oceno in komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.