PIRINA POTICA Z MAKOM

  • Čas priprave
    120 minut
  • Čas kuhanja
    60 minut
  • Čas serviranja
    10
  • Pogled
    975

Okusna potica z makom iz pirine moke

Ingredients

    Directions

    Pirina potica z makovim nadevom

    Step 1

    - pripravimo kvas , sladkor in nekaj toplega mleka... premešano in pustimo približno 10 minut vzhajati

    Step 2

    - moko presejemo v posodo, ločimo beljake in rumenjake ( beljake porabimo za nadev ), v tri rumenjake naribamo limonino lupino, dodamo tri žlice kokosovega sladkorja, sol in tri žlice stopljenega masla, dve žlici ruma in 1 dl mleka

    Step 3

    - vse skupaj s kvasom vmešamo k moki in gnetemo tako dolgo, da je testo voljno in gladko; po potrebi dodamo še mleko oz. moko, ko je testo pripravljeno ga pomokamo in damo vzhajati eno uro na toplo in ga pokrijemo

    Step 4

    - dokler nam testo vzhaja si pripravimo makov nadev in sicer tako, da mak prepražimo na 3 dl mleka, ki mu dodamo 50 g masla

    Step 5

    - mak pustimo, da se malo ohladi nato mu dodamo 2 rumenjaka, 50-100 g kokosovega sladkorja, limonino lupino, 2 žlici ruma, vanili sladkor, cimet in sneg iz 2 beljakov , maso narahlo premešamo in pustimo na sobni temperaturi

    Step 6

    - ko imamo testo dovolj vzhajano ga položimo na mizo ali delovno površino, ga pomokamo in pazimo, da ga enakomerno razvaljamo

    Step 7

    - na testo damo makov nadev in ga lepo enakomerno razmažemo po vsem testu do robov, ko smo lepo namazali začnemo zvijati čim bolj tesno z rokami ,ga malo stiskamo in enakomerno zvijemo

    Step 8

    - potico damo v namaščen pekač jo prepikamo in pustimo vzhajati še nekje tričetrt ure

    Step 9

    - pečico segrejemo na 175 stopinj, ko je dovolj segreta potico pečemo eno uro, nato jo vzamemo iz pečice jo zavijemo v prt ali krpo ter pustimo, da se ohladi

    MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI

    Napišite oceno in komentar

    X