Dodaj recept

PIRINA POTICA Z MAKOM

  • Čas priprave
    120 minut
  • Čas kuhanja
    60 minut
  • Čas serviranja
    10
  • Pogled
    387

Okusna potica z makom iz pirine moke

Sestavine

Navodila

Pirina potica z makovim nadevom

1 Korak

- pripravimo kvas , sladkor in nekaj toplega mleka... premešano in pustimo približno 10 minut vzhajati

2 Korak

- moko presejemo v posodo, ločimo beljake in rumenjake ( beljake porabimo za nadev ), v tri rumenjake naribamo limonino lupino, dodamo tri žlice kokosovega sladkorja, sol in tri žlice stopljenega masla, dve žlici ruma in 1 dl mleka

3 Korak

- vse skupaj s kvasom vmešamo k moki in gnetemo tako dolgo, da je testo voljno in gladko; po potrebi dodamo še mleko oz. moko, ko je testo pripravljeno ga pomokamo in damo vzhajati eno uro na toplo in ga pokrijemo

4 Korak

- dokler nam testo vzhaja si pripravimo makov nadev in sicer tako, da mak prepražimo na 3 dl mleka, ki mu dodamo 50 g masla

5 Korak

- mak pustimo, da se malo ohladi nato mu dodamo 2 rumenjaka, 50-100 g kokosovega sladkorja, limonino lupino, 2 žlici ruma, vanili sladkor, cimet in sneg iz 2 beljakov , maso narahlo premešamo in pustimo na sobni temperaturi

6 Korak

- ko imamo testo dovolj vzhajano ga položimo na mizo ali delovno površino, ga pomokamo in pazimo, da ga enakomerno razvaljamo

7 Korak

- na testo damo makov nadev in ga lepo enakomerno razmažemo po vsem testu do robov, ko smo lepo namazali začnemo zvijati čim bolj tesno z rokami ,ga malo stiskamo in enakomerno zvijemo

8 Korak

- potico damo v namaščen pekač jo prepikamo in pustimo vzhajati še nekje tričetrt ure

9 Korak

- pečico segrejemo na 175 stopinj, ko je dovolj segreta potico pečemo eno uro, nato jo vzamemo iz pečice jo zavijemo v prt ali krpo ter pustimo, da se ohladi

MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X