- 6 maja, 2020
- by Zvonka Pupaher
- 0 Like
- 0 / 5
- Difficulty: Easy

-
Čas priprave5-10 minut
-
Čas kuhanja12 minut
-
Čas serviranja3
-
Pogled1.037
Omleta z breskvami
Ingredients
Directions
Omleta z breskvami

- za testo potrebujemo jajce, moko in sladkor

- ločimo rumenjake in beljake, v beljake dodamo sladkor in stepemo v trd sneg, rumenjake stepemo posebej

- ko je sneg dovolj trd mu primešamo rumenjake, pocasi dodamo moko in vse skupaj narahlo premešamo

- testo vlijemo v pekač, ki je obložen s peki papirjem, pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj približno 12 minut

- testo še vroče premažemo z marmelado, ga prepognemo in pustimo, da se ohladi

- med tem stepemo smetamo in na majhne koščke narežemo breskve

- ohlajeno testo odpremo nanj naložimo breskve in okrasimo s smetamo, nato testo ponovno prepognemo in po želji potresemo s sladkorjem v prahu
MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI





OMLETA Z BRESKVAMI IN BRUSNIČNO MARMELADO
Ingredients
Follow The Directions
Omleta z breskvami

- za testo potrebujemo jajce, moko in sladkor

- ločimo rumenjake in beljake, v beljake dodamo sladkor in stepemo v trd sneg, rumenjake stepemo posebej

- ko je sneg dovolj trd mu primešamo rumenjake, pocasi dodamo moko in vse skupaj narahlo premešamo

- testo vlijemo v pekač, ki je obložen s peki papirjem, pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj približno 12 minut

- testo še vroče premažemo z marmelado, ga prepognemo in pustimo, da se ohladi

- med tem stepemo smetamo in na majhne koščke narežemo breskve

- ohlajeno testo odpremo nanj naložimo breskve in okrasimo s smetamo, nato testo ponovno prepognemo in po želji potresemo s sladkorjem v prahu
Napišite oceno in komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.