Dodaj recept

DVOBARVNA CARSKA SOLATA

  • Pogled
    46

Ta dvobarvna carska solata je dobra kot praznična predjed, za zajtrk ali večerjo, še posebej pa s sveže pečenim kruhom. Danes bodo moji gostje to priložnost preizkusili, zato vam sporočim, kako jim je bilo všeč, in pričakujem vaše komentarje po pokušini.

Sestavine

Navodila

1 Korak

V skledo nalijte majonezo in kislo smetano, dodajte sol in poper.

2 Korak

Premešajte, nato dodajte nariban krompir, naribano korenje, sesekljana jajca, naribane kumarice in jeglič.

3 Korak

Vse premešajte.

4 Korak

Razdelite na dva dela.

5 Korak

V prvi del dodajte kuhano in naribano peso, v drugi del pa granatno jabolko.

6 Korak

V skledo najprej vlijemo del s peso, nato pa še del z granatnim jabolkom.

7 Korak

Okrasite po želji ali na način, kot sem prikazal v videu.

8 Korak

Opomba: Kuhajte krompir, korenje, peso in jajca, najbolje zvečer pred pripravo solate.

9 Korak

Za okras sem uporabila granatno jabolko, 1/2 rumenjaka in francoski jeglič.

10 Korak

Od te količine boste dobili nekaj več kot 1 kg solate, ki jo lahko razdelite v 3-4 manjše sklede, če jo pripravite za slavo.

MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X