ŠIROKI REZANCI Z BUČKAMI, FEFERONI IN INČUMI

  • Čas priprave
    20 minut
  • Čas kuhanja
    10- 15 minut
  • Čas serviranja
    1
  • Pogled
    1.263

Široki rezanci z bučkami, feferoni in inčuni

Ingredients

    Directions

    Domači široki rezanci z bučkami, feferoni in inčuni

    Step 1

    - na delovno površino damo moko, na sredino moke naredimo jamico, v katero dodamo jajce in ščepec soli. Najprej zmešamo jajce in sol z vilico, postopoma dodajamo moko, nato z rokami začnemo gnesti testo, če je presuho dodamo malo vode. Testo ovijemo v prozorno folijo in pustimo počivati v hladilniku pol ure

    Step 2

    - spočito testo čim bolj tanko in enakomerno razvaljamo, pri tem si pomagamo z valjarjem

    Step 3

    - testo na rabimo predhodno sušiti tako , da lahko takoj narežemo na 1 cm široke rezance in malo pomokamo, da se ne sprimejo

    Step 4

    - v ponvi popečemo bučke na olivnem olju, dodamo na drobno narezan feferon in inčune, vse skupaj zalijemo z jušno osnovo, pelati , baziliko in začinimo, pokuhamo kakšno minuto

    Step 5

    - na kuhalnik pristavimo lonec z osoljeno vodo, ko zavre v krop stresemo testenine in jih kuhamo 2 do 3 minute

    Step 6

    - v omako vmešamo dobro odcejene testenine in mešamo še približno minuto

    MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI

    Napišite oceno in komentar

    X