Dodaj recept

ŠIROKI REZANCI Z BUČKAMI, FEFERONI IN INČUMI

  • Čas priprave
    20 minut
  • Čas kuhanja
    10- 15 minut
  • Čas serviranja
    1
  • Pogled
    589

Široki rezanci z bučkami, feferoni in inčuni

Sestavine

Navodila

Domači široki rezanci z bučkami, feferoni in inčuni

1 Korak

- na delovno površino damo moko, na sredino moke naredimo jamico, v katero dodamo jajce in ščepec soli. Najprej zmešamo jajce in sol z vilico, postopoma dodajamo moko, nato z rokami začnemo gnesti testo, če je presuho dodamo malo vode. Testo ovijemo v prozorno folijo in pustimo počivati v hladilniku pol ure

2 Korak

- spočito testo čim bolj tanko in enakomerno razvaljamo, pri tem si pomagamo z valjarjem

3 Korak

- testo na rabimo predhodno sušiti tako , da lahko takoj narežemo na 1 cm široke rezance in malo pomokamo, da se ne sprimejo

4 Korak

- v ponvi popečemo bučke na olivnem olju, dodamo na drobno narezan feferon in inčune, vse skupaj zalijemo z jušno osnovo, pelati , baziliko in začinimo, pokuhamo kakšno minuto

5 Korak

- na kuhalnik pristavimo lonec z osoljeno vodo, ko zavre v krop stresemo testenine in jih kuhamo 2 do 3 minute

6 Korak

- v omako vmešamo dobro odcejene testenine in mešamo še približno minuto

MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X