- 23 aprila, 2020
- by Zvonka Pupaher
- 0 Like
- 0 / 5
- Difficulty: Easy

-
Čas priprave20 minut
-
Čas kuhanja10- 15 minut
-
Čas serviranja1
-
Pogled1.263
Široki rezanci z bučkami, feferoni in inčuni
Ingredients
Directions
Domači široki rezanci z bučkami, feferoni in inčuni

- na delovno površino damo moko, na sredino moke naredimo jamico, v katero dodamo jajce in ščepec soli. Najprej zmešamo jajce in sol z vilico, postopoma dodajamo moko, nato z rokami začnemo gnesti testo, če je presuho dodamo malo vode. Testo ovijemo v prozorno folijo in pustimo počivati v hladilniku pol ure

- spočito testo čim bolj tanko in enakomerno razvaljamo, pri tem si pomagamo z valjarjem

- testo na rabimo predhodno sušiti tako , da lahko takoj narežemo na 1 cm široke rezance in malo pomokamo, da se ne sprimejo

- v ponvi popečemo bučke na olivnem olju, dodamo na drobno narezan feferon in inčune, vse skupaj zalijemo z jušno osnovo, pelati , baziliko in začinimo, pokuhamo kakšno minuto
- na kuhalnik pristavimo lonec z osoljeno vodo, ko zavre v krop stresemo testenine in jih kuhamo 2 do 3 minute

- v omako vmešamo dobro odcejene testenine in mešamo še približno minuto
MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI

ŠIROKI REZANCI Z BUČKAMI, FEFERONI IN INČUMI
Ingredients
Follow The Directions
Domači široki rezanci z bučkami, feferoni in inčuni

- na delovno površino damo moko, na sredino moke naredimo jamico, v katero dodamo jajce in ščepec soli. Najprej zmešamo jajce in sol z vilico, postopoma dodajamo moko, nato z rokami začnemo gnesti testo, če je presuho dodamo malo vode. Testo ovijemo v prozorno folijo in pustimo počivati v hladilniku pol ure

- spočito testo čim bolj tanko in enakomerno razvaljamo, pri tem si pomagamo z valjarjem

- testo na rabimo predhodno sušiti tako , da lahko takoj narežemo na 1 cm široke rezance in malo pomokamo, da se ne sprimejo

- v ponvi popečemo bučke na olivnem olju, dodamo na drobno narezan feferon in inčune, vse skupaj zalijemo z jušno osnovo, pelati , baziliko in začinimo, pokuhamo kakšno minuto
- na kuhalnik pristavimo lonec z osoljeno vodo, ko zavre v krop stresemo testenine in jih kuhamo 2 do 3 minute

- v omako vmešamo dobro odcejene testenine in mešamo še približno minuto
Napišite oceno in komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.