- 8 aprila, 2020
- by Zvonka Pupaher
- 0 Like
- 0 / 5
-
Čas priprave70 - 90 min
-
Čas kuhanja15 min
-
Čas serviranja5
-
Pogled1.505
Žemlje iz polnozrnate pirine in namenske gladke moke.
Ingredients
Nutrition
- Daily Value*
-
Gluten
-
Mleko in mlečni izdelki
Directions
- nastavimo kvas, sladkor, ščepec moke in mlačno vodo ( pustimo, da kipne cca. 10 minut )
- odtehtamo moko, solimo
- dodamo kvas in začnemo gnesti
- v posodi si pripravimo mleko, mlačno vodo in olje, ki ga počasi prilivamo k moki
- gnetemo približno 5 do 10 minut in pustimo vzhajati 30 minut
- testo vzamemo iz posode ga damo na delovno površino in oblikujemo v štruco ( debelina štruce je odvisna od debeline štruce)
- testo narežemo na rezine, ga z rokami pritisnemo in oblikujemo , na sredini si pomagamo s kuhalnico
- žemlje položimo na peko papir in pustimo, da kipnejo še približno 15 minut
- segrejemo pečico na 200 stopinj, ko so žemlje dovolj kipjene jih damo v pečico in pečemo 10 minut
- nato jih vzamemo iz pečice namažemo z oljem in pečemo še 5 minut, da dobijo lepo barvo
- vzamemo jih iz pečice in zavijemo s krpo, da se omehčajo
MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI
POLNOZRNATA ŽEMLJA
Ingredients
Follow The Directions
- nastavimo kvas, sladkor, ščepec moke in mlačno vodo ( pustimo, da kipne cca. 10 minut )
- odtehtamo moko, solimo
- dodamo kvas in začnemo gnesti
- v posodi si pripravimo mleko, mlačno vodo in olje, ki ga počasi prilivamo k moki
- gnetemo približno 5 do 10 minut in pustimo vzhajati 30 minut
- testo vzamemo iz posode ga damo na delovno površino in oblikujemo v štruco ( debelina štruce je odvisna od debeline štruce)
- testo narežemo na rezine, ga z rokami pritisnemo in oblikujemo , na sredini si pomagamo s kuhalnico
- žemlje položimo na peko papir in pustimo, da kipnejo še približno 15 minut
- segrejemo pečico na 200 stopinj, ko so žemlje dovolj kipjene jih damo v pečico in pečemo 10 minut
- nato jih vzamemo iz pečice namažemo z oljem in pečemo še 5 minut, da dobijo lepo barvo
- vzamemo jih iz pečice in zavijemo s krpo, da se omehčajo
Napišite oceno in komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.