Dodaj recept

POLNOZRNATA ŽEMLJA

  • Čas priprave
    70 - 90 min
  • Čas kuhanja
    15 min
  • Čas serviranja
    5
  • Pogled
    683

Žemlje iz polnozrnate pirine in namenske gladke moke.

Sestavine

Lahko vsebuje naslednje sestavine ali dodatke ,ki niso najbolje zdravi:

  • Preventivno opozorilo!
  • Gluten
  • Mleko in mlečni izdelki

Navodila

1 Korak

- nastavimo kvas, sladkor, ščepec moke in mlačno vodo ( pustimo, da kipne cca. 10 minut )

2 Korak

- odtehtamo moko, solimo

3 Korak

- dodamo kvas in začnemo gnesti

4 Korak

- v posodi si pripravimo mleko, mlačno vodo in olje, ki ga počasi prilivamo k moki

5 Korak

- gnetemo približno 5 do 10 minut in pustimo vzhajati 30 minut

6 Korak

- testo vzamemo iz posode ga damo na delovno površino in oblikujemo v štruco ( debelina štruce je odvisna od debeline štruce)

7 Korak

- testo narežemo na rezine, ga z rokami pritisnemo in oblikujemo , na sredini si pomagamo s kuhalnico

8 Korak

- žemlje položimo na peko papir in pustimo, da kipnejo še približno 15 minut

9 Korak

- segrejemo pečico na 200 stopinj, ko so žemlje dovolj kipjene jih damo v pečico in pečemo 10 minut

10 Korak

- nato jih vzamemo iz pečice namažemo z oljem in pečemo še 5 minut, da dobijo lepo barvo

11 Korak

- vzamemo jih iz pečice in zavijemo s krpo, da se omehčajo

MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X