POLNOZRNATA ŽEMLJA

  • Čas priprave
    70 - 90 min
  • Čas kuhanja
    15 min
  • Čas serviranja
    5
  • Pogled
    1.505

Žemlje iz polnozrnate pirine in namenske gladke moke.

Ingredients

Nutrition

  • Daily Value*
  • Gluten
  • Mleko in mlečni izdelki

    Directions

    Step 1

    - nastavimo kvas, sladkor, ščepec moke in mlačno vodo ( pustimo, da kipne cca. 10 minut )

    Step 2

    - odtehtamo moko, solimo

    Step 3

    - dodamo kvas in začnemo gnesti

    Step 4

    - v posodi si pripravimo mleko, mlačno vodo in olje, ki ga počasi prilivamo k moki

    Step 5

    - gnetemo približno 5 do 10 minut in pustimo vzhajati 30 minut

    Step 6

    - testo vzamemo iz posode ga damo na delovno površino in oblikujemo v štruco ( debelina štruce je odvisna od debeline štruce)

    Step 7

    - testo narežemo na rezine, ga z rokami pritisnemo in oblikujemo , na sredini si pomagamo s kuhalnico

    Step 8

    - žemlje položimo na peko papir in pustimo, da kipnejo še približno 15 minut

    Step 9

    - segrejemo pečico na 200 stopinj, ko so žemlje dovolj kipjene jih damo v pečico in pečemo 10 minut

    Step 10

    - nato jih vzamemo iz pečice namažemo z oljem in pečemo še 5 minut, da dobijo lepo barvo

    Step 11

    - vzamemo jih iz pečice in zavijemo s krpo, da se omehčajo

    MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI

    Napišite oceno in komentar

    X