Dodaj recept

NJOKI Z PAPRIKO IN KAJMAKOM

  • Čas priprave
    1 uro
  • Pogled
    305

Kajmak, ste že slišali zanj in ga morda poskusili? Moje območje je znano po njem in pravijo, da ni nič boljšega, kar potrjujejo tudi vsi naši prijatelji in družina, ki so bili naši gostje in poskusili ter se skoraj vedno vrnili domov z vsaj pol kilograma smetane. Tokrat sem pripravila italijanske njoke z makedonsko papriko in kraljevo smetano. Imenuje se nora kombinacija, a zelo okusna.

Sestavine

Navodila

1 Korak

Papriko, če jo uporabljamo zamrznjeno, odtalimo in očistimo iz pecljev in semen.

2 Korak

Narežemo na trakove, široke 1 cm.

3 Korak

V posodo damo maslo in olje, da se segreje.

4 Korak

Dodamo pripravljeno papriko in pražimo približno deset minut.

5 Korak

V tem času začinite zrnca čebule, suho zeliščno začimbo in mleto papriko.

6 Korak

Ko je paprika ocvrta, vlijemo nevtralno kislo smetano in takoj dodamo smetano.

7 Korak

Ko se smetana stopi, dodajte kuhane njoke, ki ste jih prej odcedili iz vode.

8 Korak

Kuhajte še 3-5 minut in v tem času poskusite okus in po potrebi začinite.

9 Korak

Na koncu potresemo s suhim jegličem.

10 Korak

Opomba: Njoke dajte kuhati v skladu z navodili na embalaži, nekje na sredini kuhanja omake.

MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X