AVTENTIČNI KEBAB DONER

 • Čas priprave
  20 min
 • Čas kuhanja
  55 min
 • Čas serviranja
  4
 • Pogled
  2.397

Doner je turška tvorba mesa, pogosto jagnjetine, ni pa nujno, da je začinjena, zložena v stožčasto obliko in počasi kuhana na navpični rotisserie. Ko se zunanje plasti mesa kuhajo, ga obrišemo in postrežemo v pita ali drugem pecivu z zelenjavo in omako. Doner je “mati” arabske šawarme, mehiškega al pastorja in priljubljene grške žiroskope.


Čeprav lahko rezano meso postrežemo na krožniku z rižem in kuhano zelenjavo, je najbolj priljubljen kot sendvič, ki ga jemo kot hitro ulično hrano. Znotraj pita lahko najdete paradižnik, solato, kumare, rdečo čebulo, kumare ali kumarice, omaka pa je lahko grška jogurtova tzatziki ali bližnjevzhodni tahini.


Izdelava pristnega kebaba za domače izdelke je lahko malce težavna, čeprav še vedno mogoča, če imate nastavljeno počasi kuhanje navpičnega vrtanja. V večini domačih kuhinj pa bo potrebno nekaj improvizacije. Toda okuse in začimbe boste lažje poustvarili kot natančno obliko. Mleto jagnjetino lahko oblikujete v kroglice in jih narišete na nabodala, a najlažji način, da dobite narezan videz kebaba uličnega donerja, je, da naredite neke vrste mesni štruce.

Ingredients

Nutrition

Na porcijo: 250 mg

 • Daily Value*
 • Skupna maščoba: 45,8g
  32%
 • Holesterol: 224 mg
  75%
 • Natrij: 149mg
  44%
 • Vitamin D: 2ng
  39%
 • voda : 150ml
  3%

  Directions

  Kebab si lahko naredite doma. Domača različica vašega najljubšega piščančjega kebaba! Po okusu je izjemno podoben jedilnemu kebabu iz vaše najljubše trgovine. Pekla sem ga, a predstavljajte si ga v rotisseriejevem stilu nad BBQ ali ogljem! Za to boste potrebovali 4 dolga kovinska nabodala, dolga približno 30 cm / 12 ".

  Step 1

  V veliki skledi zmešajte Marinado. Dodamo piščanca in premešamo, da se dobro premaže. Pokrijte in marinirajte v hladilniku najmanj 3 ure [/ rn-step-time], 24 ur je idealno. Če le 3 ure dodajte še 1/2 žličke soli.

  Step 2

  Segrejte pečico na 220C / 430F (standardno) ali 200C / 390F (ventilator / konvekcija) za 7 minut [/ rn-step-time]. Izberite ponev takšne velikosti, da bodo nabodala podstavljena na stenah (glejte fotografije v postu ali videoposnetku) in piščanec bo dvignjen od podlage. Linija s folijo.

  Step 3

  Zmes damo v hlebček in pokuhamo v pečici približno 30 minut ali dokler vrh ne postane zlato rjave barve.

  Step 4

  Na robove pekača potisnite 2 nabodala. Površino namažite z oljem. Pečemo 35 minut [/ rn-step-time] ali dokler površina ni zlata z nekaj ogljikovih bitov (char je dober!). Žličke sokove žlice položite čez piščanca. Nato obrnite, pokapajte z oljem in pecite 20 minut (ali 25 - 30 minut, če ste imeli velika stegna). Če potrebujete / želite več barve, preklopite na žar / broil nekaj minut visoko - tega ne počnem. Ponovno zalijemo s ponevnimi sokovi in stojimo 5 minut. Carving: nabodala postavite pokonci ali pod kotom in meso precej tanko rezite. Uporabite za izdelavo keramičnih ploščic Doner ali Kebab.

  MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI

  Napišite oceno in komentar

  X