Dodaj recept

TURŠKA PIZZA

  • Čas priprave
    30 minut
  • Pogled
    47

Kislo testo v obliki čolna z nadevom po vaši izbiri. Pri nas se najpogosteje polni kot pica, imamo pa še veliko drugih nadevov, kot so sir, več vrst, globoko mleto meso in vse, kar vam pade na pamet. Zame je najbolj idealno, ko mi v hladilniku ostane le malo, tako da ga lahko uporabim.

Sestavine

Navodila

1 Korak

Ločite jajca.

2 Korak

V eno posodo damo 2 beljaka in en rumenjak, v drugo pa ločimo 1 rumenjak in ga prelijemo z žlico mleka.

3 Korak

Preostanek mleka segrejemo, nato v toplo mleko damo kvas in sladkor in premešamo.

4 Korak

Dodamo moko in gnetemo ročno ali mešamo s kuhalnico.

5 Korak

Dodamo skoraj vse olje in sol.

6 Korak

Dodajte moko, dokler testo ni dovolj gosto, da se lepo zamesi.

7 Korak

Na koncu mešanja nam je ostalo približno 50 g moke.

8 Korak

Testo mora biti mehko in rahlo lepljivo za roke.

9 Korak

Prelijemo ga s preostalim oljem, ga obrnemo, na sredino vstavimo robove, nato ga spet obrnemo, pokrijemo s krpo in pustimo eno uro (morda dlje) na toplem.

10 Korak

Testo na delovni površini zgnetemo s pomočjo preostale moke (ne vse), potresemo toliko, da se testo ne prime na površino, na kateri gnetemo.

11 Korak

Testo razdelite na poljubno veliko delov, nato oblikujte kroglice in jih pokrijte s krpo, da se ne izsušijo.

12 Korak

Vsako kroglico raztegnite gor in dol z valjarjem Turkish pide Turkish pizza čolni.

13 Korak

Prestavite na papir za peko v pekaču, v katerem bo pekel in upognil robove testa navznoter za 1 cm, ter stisnite konce testa (kot vrh čolna).

14 Korak

Nadev po želji damo na sredino.

15 Korak

Preostale rumenjake stepemo z mlekom in robove premažemo. Vklopite pečico, da se ogreje na 220 stopinj.

16 Korak

Pečemo, dokler robovi na spodnjem delu pečice ne porjavi.

17 Korak

Postrezite toplo.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X