TURŠKA PIZZA

  • Čas priprave
    30 minut
  • Pogled
    876

Kislo testo v obliki čolna z nadevom po vaši izbiri. Pri nas se najpogosteje polni kot pica, imamo pa še veliko drugih nadevov, kot so sir, več vrst, globoko mleto meso in vse, kar vam pade na pamet. Zame je najbolj idealno, ko mi v hladilniku ostane le malo, tako da ga lahko uporabim.

Ingredients

    Directions

    Step 1

    Ločite jajca.

    Step 2

    V eno posodo damo 2 beljaka in en rumenjak, v drugo pa ločimo 1 rumenjak in ga prelijemo z žlico mleka.

    Step 3

    Preostanek mleka segrejemo, nato v toplo mleko damo kvas in sladkor in premešamo.

    Step 4

    Dodamo moko in gnetemo ročno ali mešamo s kuhalnico.

    Step 5

    Dodamo skoraj vse olje in sol.

    Step 6

    Dodajte moko, dokler testo ni dovolj gosto, da se lepo zamesi.

    Step 7

    Na koncu mešanja nam je ostalo približno 50 g moke.

    Step 8

    Testo mora biti mehko in rahlo lepljivo za roke.

    Step 9

    Prelijemo ga s preostalim oljem, ga obrnemo, na sredino vstavimo robove, nato ga spet obrnemo, pokrijemo s krpo in pustimo eno uro (morda dlje) na toplem.

    Step 10

    Testo na delovni površini zgnetemo s pomočjo preostale moke (ne vse), potresemo toliko, da se testo ne prime na površino, na kateri gnetemo.

    Step 11

    Testo razdelite na poljubno veliko delov, nato oblikujte kroglice in jih pokrijte s krpo, da se ne izsušijo.

    Step 12

    Vsako kroglico raztegnite gor in dol z valjarjem Turkish pide Turkish pizza čolni.

    Step 13

    Prestavite na papir za peko v pekaču, v katerem bo pekel in upognil robove testa navznoter za 1 cm, ter stisnite konce testa (kot vrh čolna).

    Step 14

    Nadev po želji damo na sredino.

    Step 15

    Preostale rumenjake stepemo z mlekom in robove premažemo. Vklopite pečico, da se ogreje na 220 stopinj.

    Step 16

    Pečemo, dokler robovi na spodnjem delu pečice ne porjavi.

    Step 17

    Postrezite toplo.

    Napišite oceno in komentar

    X