Dodaj recept

MUSAKA S SOJINIMI KOSMIČI IN ŠAMPINJONI

  • Čas priprave
    2 uri
  • Pogled
    50

Musaka iz krompirja, riža, gob in čebule. Drobno začinjeno in sočno lahko zlahka postane običajna priloga k mesu na vaši mizi.

Sestavine

Navodila

1 Korak

Čebulo na drobno nasekljajte.

2 Korak

Bučo olupite, naribajte in narežite na tanke rezine.

3 Korak

Šampinjone naribamo na zeljni del, na debelejše liste.

4 Korak

Zmešajte šampinjone, riž, polovico čebule, suho začimbo in po želji poper ter premešajte, da se vse poveže.

5 Korak

Nalijte dno posode in pustite preostanek olja.

6 Korak

Razporedite polovico krompirja, nanesite celo mešanico z rižem in nanj položite preostali krompir.

7 Korak

Med tem se peč segreje na 200 stopinj.

8 Korak

V skledo stresemo preostalo olje, papriko in moko ter dodamo približno 2 skodelici vode.

9 Korak

Ne zamudite grudic in prelijte krompir. Voda mora biti čez krompir, tako da je krompir potopljen v tej vodi.

10 Korak

Daj peči.

11 Korak

Po eni uri preverite in dodajte še malo vode, ker bo riž natočeno vodo "spil", da ne bo ostala suha.

12 Korak

Ponovno prelijemo s krompirjem in pustimo, da se speče.

13 Korak

Dovolj je še 30 minut, odvisno od pečice ali dokler voda nad krompirjem ne izhlapi.

14 Korak

Postrezite toplo.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X