
-
Čas priprave2 uri
-
Pogled790
Musaka iz krompirja, riža, gob in čebule. Drobno začinjeno in sočno lahko zlahka postane običajna priloga k mesu na vaši mizi.
Ingredients
Directions
Čebulo na drobno nasekljajte.
Bučo olupite, naribajte in narežite na tanke rezine.
Šampinjone naribamo na zeljni del, na debelejše liste.
Zmešajte šampinjone, riž, polovico čebule, suho začimbo in po želji poper ter premešajte, da se vse poveže.
Nalijte dno posode in pustite preostanek olja.
Razporedite polovico krompirja, nanesite celo mešanico z rižem in nanj položite preostali krompir.
Med tem se peč segreje na 200 stopinj.
V skledo stresemo preostalo olje, papriko in moko ter dodamo približno 2 skodelici vode.
Ne zamudite grudic in prelijte krompir. Voda mora biti čez krompir, tako da je krompir potopljen v tej vodi.
Daj peči.
Po eni uri preverite in dodajte še malo vode, ker bo riž natočeno vodo "spil", da ne bo ostala suha.
Ponovno prelijemo s krompirjem in pustimo, da se speče.
Dovolj je še 30 minut, odvisno od pečice ali dokler voda nad krompirjem ne izhlapi.
Postrezite toplo.
MUSAKA S SOJINIMI KOSMIČI IN ŠAMPINJONI
Ingredients
Follow The Directions
Čebulo na drobno nasekljajte.
Bučo olupite, naribajte in narežite na tanke rezine.
Šampinjone naribamo na zeljni del, na debelejše liste.
Zmešajte šampinjone, riž, polovico čebule, suho začimbo in po želji poper ter premešajte, da se vse poveže.
Nalijte dno posode in pustite preostanek olja.
Razporedite polovico krompirja, nanesite celo mešanico z rižem in nanj položite preostali krompir.
Med tem se peč segreje na 200 stopinj.
V skledo stresemo preostalo olje, papriko in moko ter dodamo približno 2 skodelici vode.
Ne zamudite grudic in prelijte krompir. Voda mora biti čez krompir, tako da je krompir potopljen v tej vodi.
Daj peči.
Po eni uri preverite in dodajte še malo vode, ker bo riž natočeno vodo "spil", da ne bo ostala suha.
Ponovno prelijemo s krompirjem in pustimo, da se speče.
Dovolj je še 30 minut, odvisno od pečice ali dokler voda nad krompirjem ne izhlapi.
Postrezite toplo.
Napišite oceno in komentar
Za objavo komentarja se morate prijaviti.