Dodaj recept

JABOLČNI ŠTRUDELJ

  • Čas priprave
    30 - 40 minut
  • Čas kuhanja
    30 minut
  • Čas serviranja
    5
  • Pogled
    462

Jabolčni štrudelj z vlečenim testom.Moko presejemo v skledo, v jamico zlijemo olje, sol in mlačno vodo, nato začnemo mešati,

Sestavine

Navodila

Jabolčni štrudelj z vlečenim testom

1 Korak

- moko presejemo v skledo, v jamico zlijemo olje, sol in mlačno vodo, nato začnemo mešati, da postane elastično in gladko, zato potrebujemo 5 minut

2 Korak

- testo po želji razdelimo na 1, 2 oz. 4 enake dele in iz njih oblikujemo hlebčke. Hlebčke položimo na krožnik jih premažemo z oljem in pokrijemo. Testo naj počiva na delovnem pultu eno uro , še bolje če počiva dve do štiri ure. Če je bilo dovolj mehko, se bo kar malo razlezlo

3 Korak

- mizo ali pult prekrijemo s prtom ga dobro pomokamo, testo položimo na prt ga tanko razvaljamo ali raztegnemo med prsti in ga začnemo vleči tako, da pod testo položimo obe roki in previdno vlečeno od sredine proti sebi, da dobimo tanko testo

4 Korak

-testo pustimo nekaj minut , da se malce osuši, medtem pripravimo naribana jabolka in na maslu prepražene drobtine, po polovici testa potrosimo jabolka, drobtine, sladkor, cimet

5 Korak

- testo brez nadeva pokapamo z maslom, da se testo ne zlepi in da bo lepo pečeno in hrustljavo

6 Korak

- na nadevanem delu prt malce dvignemo, da se začne zvijati v štrukelj, ga prestavimo v pekač ter tanko premažemo z oljem, nato ga pečemo trideset minut na 200 stopinj, da se zlato rumeno obarva, po želji ga posujemo s sladkorjem v prahu

MORDA VAM SE DOPADEJO TI RECEPTI

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X