JABOLČNI ŠTRUDELJ

  • Čas priprave
    30 - 40 minut
  • Čas kuhanja
    30 minut
  • Čas serviranja
    5
  • Pogled
    1.095

Jabolčni štrudelj z vlečenim testom.Moko presejemo v skledo, v jamico zlijemo olje, sol in mlačno vodo, nato začnemo mešati,

Ingredients

    Directions

    Jabolčni štrudelj z vlečenim testom

    Step 1

    - moko presejemo v skledo, v jamico zlijemo olje, sol in mlačno vodo, nato začnemo mešati, da postane elastično in gladko, zato potrebujemo 5 minut

    Step 2

    - testo po želji razdelimo na 1, 2 oz. 4 enake dele in iz njih oblikujemo hlebčke. Hlebčke položimo na krožnik jih premažemo z oljem in pokrijemo. Testo naj počiva na delovnem pultu eno uro , še bolje če počiva dve do štiri ure. Če je bilo dovolj mehko, se bo kar malo razlezlo

    Step 3

    - mizo ali pult prekrijemo s prtom ga dobro pomokamo, testo položimo na prt ga tanko razvaljamo ali raztegnemo med prsti in ga začnemo vleči tako, da pod testo položimo obe roki in previdno vlečeno od sredine proti sebi, da dobimo tanko testo

    Step 4

    -testo pustimo nekaj minut , da se malce osuši, medtem pripravimo naribana jabolka in na maslu prepražene drobtine, po polovici testa potrosimo jabolka, drobtine, sladkor, cimet

    Step 5

    - testo brez nadeva pokapamo z maslom, da se testo ne zlepi in da bo lepo pečeno in hrustljavo

    Step 6

    - na nadevanem delu prt malce dvignemo, da se začne zvijati v štrukelj, ga prestavimo v pekač ter tanko premažemo z oljem, nato ga pečemo trideset minut na 200 stopinj, da se zlato rumeno obarva, po želji ga posujemo s sladkorjem v prahu

    Napišite oceno in komentar

    X